Tytuł książki:
Kuchnia rycerska i sarmacka. Staropolskie tradycje kulinarne

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 368 s. |
Wymiar: | 170x250 mm |
EAN: | 9788377070215 |
ISBN: | 978-83-7707-021-5 |
Data: | 2010-10-12 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
W niniejszej publikacji znalazły się receptury na goszczące na szlacheckich i magnackich stołach specjały - polewki piwne, rozmaite pieczenie oraz ryby, jadane nie tylko w dni postne.
Wśród kulinarnych propozycji nie mogło oczywiście zabraknąć przepisów na wypieki i desery, choć trzeba przyznać, że rceptur staropolskich słodkości był zdecydowanie skromniejszy niż w dzisiejszych czasach.
Książka "Kuchnia rycerska i sarmacka. Staropolskie tradycje kulinarne" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2010 r.