pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia Regionów

Autor książki:

Łukasz Konik

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników
Rok wyd.: 2020
Oprawa: twarda
Ilość stron: 288 s.
Wymiar: 245x185 mm
EAN: 9788374017411
ISBN: 978-83-7401-741-1
Data: 2021-01-12
Cena wydawcy: 35.15 złpozycja niedostępna

Opis książki:

ŁUKASZ KONIK to utalentowany szef kuchni, jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i zagranicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju, jednocześnie z powodzeniem prowadząc eksperymenty kulinarne. Stworzył oryginalny zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski. Autor zabiera czytelników w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. W książce znajdziemy przepisy na zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Przepisy są zróżnicowane, tak jak różnorodna jest kuchnia polska.

Książka "Kuchnia Regionów" - Łukasz Konik - oprawa twarda - Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2020 r.