Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 245x185 mm |
EAN: | 9788374017411 |
ISBN: | 978-83-7401-741-1 |
Data: | 2021-01-12 |
Opis książki:
ŁUKASZ KONIK to utalentowany szef kuchni, jedna z ciekawszych postaci polskiej branży kulinarnej. Z zaangażowaniem propaguje w Polsce i zagranicą tradycje kulinarne wszystkich regionów naszego kraju, jednocześnie z powodzeniem prowadząc eksperymenty kulinarne. Stworzył oryginalny zbiór 160 przepisów inspirowanych tradycjami kulinarnymi regionów Polski. Autor zabiera czytelników w niezwykłą kulinarną podróż. Od morza po góry; od Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie rozpoczęła się jego przygoda z kuchnią, poprzez niezwykle ciekawe kulinarnie województwo łódzkie czy intrygujące i różnorodne potrawy województwa kujawsko-pomorskiego. W książce znajdziemy przepisy na zupy, pierogi, kotlety, gołąbki, desery i mnóstwo innych potraw, których nazwy przywodzą na myśl nie tylko wyjątkowy smak, ale także specyfikę miejsc, z których pochodzą. Przepisy są zróżnicowane, tak jak różnorodna jest kuchnia polska.
Książka "Kuchnia Regionów" - Łukasz Konik - oprawa twarda - Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2020 r.