pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia regionalna

Dane szczegółowe:
Wydawca: Dom Wydawniczy PWN
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 165 s.
Wymiar: 205x235 mm
EAN: 9788377059203
ISBN: 978-83-7705-920-3
Data: 2015-11-27
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.

Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:
- zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;
- ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
- prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
- dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.

Książka "Kuchnia regionalna" - oprawa twarda - Wydawnictwo Dom Wydawniczy PWN. Książka posiada 165 stron i została wydana w 2015 r.