Kuchnia regionalna
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Dom Wydawniczy PWN |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 165 s. |
Wymiar: | 205x235 mm |
EAN: | 9788377059203 |
ISBN: | 978-83-7705-920-3 |
Data: | 2015-11-27 |
Opis książki:
Polska kuchnia regionalna to rodzaj poradnika, w którym znalazły się przepisy na potrawy i przysmaki z wielu regionów Polski, takich jak Pomorze i Kaszuby, Wielkopolska i Kujawy, Śląsk, Pogórze (Podhale i Podkarpacie), Mazowsze i Kurpie, Warmia i Mazury, Małopolska, Podlasie.
Dzięki naszej książce Czytelnik może mieć całą kulinarną Polskę na własnym stole. Książka:
- zawiera niemal sto przepisów zainspirowanych tradycją kulinarną z regionów całej Polski - zupy, dania główne, desery, przysmaki;
- ukazuje specyfikę kulturową i kulinarną wybranych regionów naszego kraju - święta i imprezy związane z tradycją kulinarną danego obszaru;
- prezentuje efektowne zdjęcia potraw, przysmaków i z regionów;
- dostarcza różnorodnych inspiracji do stworzenia własnych dań i kosztowania swojskich potraw o niezliczonych smakach.
Książka "Kuchnia regionalna" - oprawa twarda - Wydawnictwo Dom Wydawniczy PWN. Książka posiada 165 stron i została wydana w 2015 r.