pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia prawosławna

Autor książki:

Tatiana Rużinska

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 232 s.
Wymiar: 125x187 mm
EAN: 9788374048774
ISBN: 978-83-7404-877-4
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

"Aż 350 tradycyjnych przepisów kuchni rosyjskiej * pyszne przekąski – wśród nich ogórki faszerowane z grzybami * doskonałe dania rybne – m.in. karp zasmażany z pomidorami * coś dla łasuchów – miodowe krążki i bułeczki z agrestem Kulinarna tradycja w najlepszym wydaniu! Rosyjskie arcydzieła mogą już wkrótce zagościć na Twoim stole. Przygotuj słynne rosyjskie bliny – ziemniaczane, z kaszy manny, z dżemem, z kapustą, na zakwasie... Jeśli jesteś wegetarianinem, zwróć uwagę na dziesiątki dań, którymi wyznawcy prawosławia raczą się podczas postów. Są tu pierogi z dynią, kabaczki po rosyjsku, kotlety z selera i grzybów, ryby w sosie, w galarecie i zapiekane. Jeśli lubisz potrawy mięsne, również się nie zawiedziesz – skosztuj kurczaka z suszonymi śliwkami lub zapiekanego w śmietanie. Poznaj też bogactwo wschodnich zup – jest wśród nich nawet zupa jagodowa! – i ciast z paschą pistacjową na czele."

Książka "Kuchnia prawosławna" - Tatiana Rużinska - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 232 stron i została wydana w 2008 r.