Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 232 s. |
Wymiar: | 125x187 mm |
EAN: | 9788374048774 |
ISBN: | 978-83-7404-877-4 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
"Aż 350 tradycyjnych przepisów kuchni rosyjskiej * pyszne przekąski – wśród nich ogórki faszerowane z grzybami * doskonałe dania rybne – m.in. karp zasmażany z pomidorami * coś dla łasuchów – miodowe krążki i bułeczki z agrestem Kulinarna tradycja w najlepszym wydaniu! Rosyjskie arcydzieła mogą już wkrótce zagościć na Twoim stole. Przygotuj słynne rosyjskie bliny – ziemniaczane, z kaszy manny, z dżemem, z kapustą, na zakwasie... Jeśli jesteś wegetarianinem, zwróć uwagę na dziesiątki dań, którymi wyznawcy prawosławia raczą się podczas postów. Są tu pierogi z dynią, kabaczki po rosyjsku, kotlety z selera i grzybów, ryby w sosie, w galarecie i zapiekane. Jeśli lubisz potrawy mięsne, również się nie zawiedziesz – skosztuj kurczaka z suszonymi śliwkami lub zapiekanego w śmietanie. Poznaj też bogactwo wschodnich zup – jest wśród nich nawet zupa jagodowa! – i ciast z paschą pistacjową na czele."
Książka "Kuchnia prawosławna" - Tatiana Rużinska - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 232 stron i została wydana w 2008 r.