pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia portugalska

Autor książki:

Paweł Loroch

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 120 s.
Wymiar: 165x205 mm
EAN: 9788377701492
ISBN: 978-83-7770-149-2
Data: 2014-05-22
Cena wydawcy: 14.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Ilekroć dane jest mi być w Portugalii szaleję z radości. Mimo że kraj to dość melancholijny i rzewny radość moja wynika z niesłychanych możliwości kulinarnych które czekają tam na wszelkich głodnych. Rzucam się wtenczas do witryn lad i barów gdzie ludzie jedzą pięknie. Oglądam targi jak muzea raczę się smakami pełnymi słońca daniami opartymi na prostych przepisach i naturalnych składnikach wstrząsająco wysokiej jakości. Zróżnicowana bezpretensjonalna i przede wszystkim smakowita kuchnia portugalska zasługuje na poznanie i szacunek. Paweł Loroch - urodzony w Warszawie dziennikarz kulinarny i kucharz telewizyjny. Przez 7 lat zaprezentował ponad 1000 dań w kuchni Pytania na Śniadanie. Od 2005 roku autor i gospodarz weekendowego pasma Antyradia - Gastrofaza. Prowadzi programy telewizyjne imprezy i festiwale moderuje dyskusje fotografuje pisze książki scenariusze i felietony. Juror konkursów kulinarnych entuzjasta kuchni domowej lokalnej i tradycyjnej oraz nowoczesnego street foods. Targowiska i delikatesy traktuje jak galerie sztuki.

Książka "Kuchnia portugalska" - Paweł Loroch - oprawa miękka - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2013 r.