Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 120 s. |
Wymiar: | 165x205 mm |
EAN: | 9788377701492 |
ISBN: | 978-83-7770-149-2 |
Data: | 2014-05-22 |
Opis książki:
Ilekroć dane jest mi być w Portugalii szaleję z radości. Mimo że kraj to dość melancholijny i rzewny radość moja wynika z niesłychanych możliwości kulinarnych które czekają tam na wszelkich głodnych. Rzucam się wtenczas do witryn lad i barów gdzie ludzie jedzą pięknie. Oglądam targi jak muzea raczę się smakami pełnymi słońca daniami opartymi na prostych przepisach i naturalnych składnikach wstrząsająco wysokiej jakości. Zróżnicowana bezpretensjonalna i przede wszystkim smakowita kuchnia portugalska zasługuje na poznanie i szacunek. Paweł Loroch - urodzony w Warszawie dziennikarz kulinarny i kucharz telewizyjny. Przez 7 lat zaprezentował ponad 1000 dań w kuchni Pytania na Śniadanie. Od 2005 roku autor i gospodarz weekendowego pasma Antyradia - Gastrofaza. Prowadzi programy telewizyjne imprezy i festiwale moderuje dyskusje fotografuje pisze książki scenariusze i felietony. Juror konkursów kulinarnych entuzjasta kuchni domowej lokalnej i tradycyjnej oraz nowoczesnego street foods. Targowiska i delikatesy traktuje jak galerie sztuki.
Książka "Kuchnia portugalska" - Paweł Loroch - oprawa miękka - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2013 r.