Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Parma Press |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 160x170 mm |
EAN: | 9788377771693 |
ISBN: | 978-83-7777-169-3 |
Data: | 2018-05-22 |
Cena wydawcy: 29.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Nasza kucharska książka jest pretekstem do kulinarnej wędrówki po Polsce. W każdym regionie kraju zaskoczy nas bogactwo i różnorodność lokalnej kuchni, używanych przypraw i dodatków. Tradycyjne pieczywa i domowe wędliny, własne przetwory z owoców i warzyw, zawiesiste zupy, pieczone mięsa, grzyby na wiele sposobów - no i rozmaitość potraw z kaszy i ziemniaków. Do tego - nalewki owocowe i miody pitne. Wiele tradycyjnych potraw możemy wykonać samemu, wykorzystując przepisy kulinarne zawarte w naszej książce.
Książka "Kuchnia polska (wersja fr.)" - Izabella Byszewska - oprawa twarda - Wydawnictwo Parma Press. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2018 r.