Kuchnia polska tradycyjna
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 480 s. |
Wymiar: | 180x240 mm |
EAN: | 9788327410375 |
ISBN: | 978-83-274-1037-5 |
Data: | 2013-11-07 |
Opis książki:
Oddajemy w Twoje ręce zbiór 700 receptur opartych na polskich tradycjach kulinarnych. Znalazły się tu zimne i ciepłe przystawki zupy kremy i chłodniki a także rozmaite dania mięsne - począwszy od drobiu przez odgrywającą ważną rolę w naszej kuchni dziczyznę a na wołowinie i wieprzowinie skończywszy. Ponadto uwzględniliśmy potrawy z ryb morskich i słodkowodnych oraz z mąki i ziemniaków znakomite nie tylko na post. Nie zapomnieliśmy też o osładzających życie wypiekach i deserach. Ich uzupełnienie stanowią niebanalne napoje. Nie mogło tu również zabraknąć przetworów i nalewek które niegdyś pracowicie przyrządzały nasze babcie skoro robienie zapasów na zimę od jakiegoś czasu znów cieszy się popularnością. Dzięki przepisom o różnych stopniu trudności Tradycyjna kuchnia polska to publikacja zarówno dla osób dopiero uczących się gotować jak i dla doświadczonych pasjonatów kucharzenia. Mamy nadzieję że ta uniwersalna książka kucharska będzie dla Ciebie pomocą i inspiracją na długie lata. Życzymy zatem smacznego
Książka "Kuchnia polska tradycyjna" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 480 stron i została wydana w 2013 r.