pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia polska. Kuchnia Rzeczpospolitej wielu narodów

Autor książki:

Jacek Kuroń

Dane szczegółowe:
Wydawca: Jacek Santorski
Oprawa: twarda
Ilość stron: 952 s.
Wymiar: 210x290 mm
EAN: 9788389763259
ISBN: 83-89763-25-7
Data: 2006-11-13
Cena wydawcy: 107.10 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kucharska książka, ale jaka - palce lizać, creme de la creme! Przepyszne ilustracje, 1000 stron, na których znajdziesz przeszło 1800 przepisów na każdą okazję, uświetniających rodzinny obiad, kolację we dwoje czy bankiet. Dowiesz się, co lubi najbardziej Wisława Szymborska, Katarzyna Skrzynecka, Bożena Dykiel, Ewa Bem, Daniel Olbrychski, Jan Kobuszewski, Krystyna Janda i inni. O tym co i w jaki sposób przygotować, by zachwycało. Nie tylko smakiem, ale i formą. Duszenie, flambirowanie, blanszowanie, pieczenie. Tysiące ingrediencji, sposobów przyrządzania; do zrobienia w chwilkę i takie, których przygotowanie trochę potrwa. Kuchnia staropolska, wpływy kuchni innych narodów, potrawy smaczne i zdrowe, luksusowe i przyrządzane prawie z niczego, tradycja połączona ze współczesnością. Ponadto przepisy samego Mistrza, który przedstawił nie tylko to, co najlepsze w polskiej kuchni, ale i własną kulinarn

Książka "Kuchnia polska. Kuchnia Rzeczpospolitej wielu narodów" - Jacek Kuroń - oprawa twarda - Wydawnictwo Jacek Santorski.