pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia polska. Dla wegetarian

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 180x240 mm
EAN: 9788327410344
ISBN: 978-83-274-1034-4
Data: 2013-10-18
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata. W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce mając nadzieję że te rodzime smaki przypadną do gustu wegetarianom. Podajemy przepisy na różnorodne dania z jajek m.in. omlet na kilka sposobów czy jajka zapiekane w pomidorach. Prezentujemy też całą gamę polskich zup w wydaniu bezmięsnych - od żurku i szczawiowej począwszy a na chłodniku jagodowym skończywszy - oraz inne potrawy z warzyw i grzybów. Ponadto znajdziecie tu bogaty zestaw dań z mąki i ziemniaków. Kuchnia polska słynie przecież z pysznych klusek pierogów pyz i racuchów. Uzupełnienie publikacji stanowi dział z przepisami na dania z kaszy i ryżu w którym obok pomysłów na risotto umieściliśmy nieco zapomniany budyń z kaszy jaglanej czy leguminę z kaszy manny. Życzymy zatem by Kuchnia polska dla wegetarian stała się inspiracją do kulinarnych poszukiwań.

Książka "Kuchnia polska. Dla wegetarian" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2013 r.