Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2000 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 528 s. |
Wymiar: | 210x280 mm |
EAN: | 9788324508846 |
ISBN: | 978-83-2450-884-6 |
Data: | 2006-01-24 |
Opis książki:
Książka jest zbiorem 1001 sprawdzonych przepisów na ciasta, ciasteczka i desery na każdą okazję. Każdy przepis zaprezentowany jest na kolorowej fotografii, która pozwala podziwiać gotowe przysmaki. Poradnik zawiera praktyczne informacje o składnikach, które bez trudu są do kupienia w polskich sklepach; stopniu trudności, który pozwala zorientować się, czy przepis odpowiada naszym umiejętnościom kulinarnym, liczbie porcji, która pozwoli racjonalnie zaplanować przyjęcie gości, czasie przygotowania, kaloryczności potraw, czy koszcie wykonania. W książce znalazły się przepisy na ciasta: drożdżowe, biszkoptowe, piaskowe i kruche; pierniki; szarlotki i jabłeczniki; serniki; torty; ciasta i desery świąteczne; desery ze świeżych owoców; kremy i musy; desery z kaszy manny i ryżu; leguminy; galaretki, budynie i kisiele; desery lodowe oraz na gorąco.
Książka "Kuchnia polska. Ciasta i desery. 1001 przepisów" - Ewa Aszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 528 stron i została wydana w 2000 r.