Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 166x233 mm |
EAN: | 9788379932894 |
ISBN: | 978-83-7993-289-4 |
Data: | 2017-05-17 |
Opis książki:
Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe swoje życie. Znajdziemy tu znane i cenione specjały kuchni polskiej: klasyczny rosół czy pomidorową, kotlety i sznycle, bigos czy pierogi, a także smaki i ciekawostki z Lubelszczyzny - regionu, w którym ojciec Teodor wychował się i spędził życie. Wśród potraw są także dania mniej popularne, a nawet nieco egzotyczne, np. zupa minestrone, szaszłyki z krewetek, lasagne, quiche lorraine.
Ojciec Teodor zadbał, aby przepisy były przedstawione krok po kroku, dzięki czemu poradzą sobie z nimi nawet mniej doświadczeni w kuchni. Zamieszczone przy przepisach dobre rady oraz zamienniki sprawiają, że książkę można wykorzystywać również jako inspirację do własnych poszukiwań.
Mamy nadzieję, że przepisy ojca Teodora skradną Państwa serca i podniebienia oraz zachęcą do kulinarnych podróży!
Książka "Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe" - Teodor Stępień - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2017 r. Cena 24.70 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.