Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 344 s. |
Wymiar: | 190x240 mm |
EAN: | 9788380316072 |
ISBN: | 978-83-8031-607-2 |
Data: | 2017-11-09 |
Opis książki:
Oficjalna książka kucharska dla miłośników sagi! Przedmowa Diany Gabaldon
Niesamowita wyprawa Claire Beauchamp Randall z powojennej Anglii do osiemnastowiecznej Szkocji to uczta dla zmysłów, nie wyłączając smaku. Od owsianki Claire w zamku Leoch po wyszukaną pieczeń wołową podaną na jej pośpiesznym ślubie ze szkockim wojownikiem Jamiem Fraserem, od cygańskiego gulaszu po smażonego kurczaka, jej podróż jest pełna soczystych dań, które pobudzą apetyt nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Wyjątkowe potrawy przyrządzi Theresa Carle Sanders, szefowa kuchni i założycielka Outlander Kitchen.com. Książka zawiera ponad sto przepisów, które opowiadają niewiarygodną historię Claire i Jamiego językiem smaków szkockich gór - i nie tylko. Przestrzegając żelaznych standardów Diany Gabaldon, Carle Sanders dba o rzetelność źródeł i puszcza wodze fantazji, wykorzystując fabułę i postaci z książek, by tworzyć pyszne i nowatorskie przepisy oparte na regionalnych składnikach i tradycyjnych sposobach przyrządzania potraw.
Książka "Kuchnia Obcej" - Theresa Carle-Sanders - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 344 stron i została wydana w 2017 r.