Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Nowy Świat |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 215x235 mm |
EAN: | 9788373864856 |
ISBN: | 978-83-7386-485-6 |
Data: | 2013-04-23 |
Cena wydawcy: 60.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Gdybyście chcieli wybrać się na koniec świata, wystarczy otworzyć tę książkę. Nowa Zelandia urzekła mnie wspaniałymi produktami, których część, jak na przykład wino, jagnięcina, owoce kiwi, oleje z awokado czy miody z manuki, jest już dostępna w Polsce. Zostały one osobno opisane na końcu książki. Zasadniczą część stanowią przepisy na najbardziej lubiane nowozelandzkie potrawy. Znajdzie się tutaj sporo nowych połączeń smakowych (czasami wręcz szokujących dla Polaków) oraz wyjątkowo proste metody gotowania. Liczne opowieści dotyczące historii kraju i jego kulinarnych atrakcji z pewnością pomogą zaplanować podróż i intensywnie przeżyć nowozelandzką przygodę życia.Książka "Kuchnia Nowej Zelandii" - Ilona Zdziech - oprawa twarda - Wydawnictwo Nowy Świat. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2013 r.