pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia na ciężkie czasy

Autor książki:

Marcin Szczygielski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Latarnik
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 292 s.
Wymiar: 145x155 mm
EAN: 9788363841263
ISBN: 978-83-6384-126-3
Data: 2015-02-10
pozycja niedostępna

Opis książki:

Siedemset przepisów i sposobów jak niedrogo i do syta wyżywić rodzinę w okresie kłopotów z domowym budżetem, kryzysu gospodarczego, działań wojennych lub zagrożenia terrorystycznego.

"Kuchnia na ciężkie czasy" Marcina Szczygielskiego to kryzysowy poradnik i książka kucharska zarazem. Znaleźć tu można przepisy i sposoby na lepsze życie w czasach kłopotów z domowym budżetem, w wypadku załamania gospodarki, a nawet zagrożenia wojennego czy terrorystycznego. Dania, które możemy przyrządzić według podanych przez autora przepisów, są proste, smaczne, a ich składniki niezbyt wymyślne. Po tę książkę może więc sięgnąć każdy - zarówno ktoś biegły w sztuce kulinarnej, jak i początkująca gospodyni - i to nie tylko w sytuacji kryzysu".

Chleb z ziemniaków, herbata i kawa robione domowym sposobem, metody suszenia warzyw, wykorzystywania kuchennych odpadków lub długiego przechowywania produktów spożywczych bez lodówki - wszystko to umożliwia spore oszczędności. A zgromadzenie trwałych i przemyślanych zapasów może zapewnić poczucie bezpieczeństwa.

Dział "Gospodarka domowa na wypadek wojny" w znacznej mierze oparty został na doświadczeniach polskich gospodyń z pierwszej połowy 1939 r. Choć od tego czasu minęło wiele lat, podane przez autora sposoby radzenia sobie w sytuacji nadzwyczajnej zachowały przydatność. Przepisy i metody przechowywania żywności zawarte w książce Szczygielskiego podpowiadają, jak możemy się do takiej sytuacji przygotować, by przetrwać ją bez paniki i widma głodu.

Książka "Kuchnia na ciężkie czasy" - Marcin Szczygielski - oprawa miękka - Wydawnictwo Latarnik. Książka posiada 292 stron i została wydana w 2014 r.