Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 210x210 mm |
EAN: | 9788379430413 |
ISBN: | 978-83-7943-041-3 |
Data: | 2014-11-04 |
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Dania z dziczyzny są w naszej kuchni rarytasem! Książka adresowana jest do wszystkich smakoszy doceniających specjały kuchni myśliwskiej. Także osoby, które ich nie znają, odnajdą w dziczyźnie interesujący smak.Prezentujemy przepisy na dania z dzika, jelenia, sarny, daniela, zająca, dzikiego królika oraz dzikiego ptactwa. W książce znalazły się też receptury na potrawy z dziczyzny serwowane w restauracjach pałacowych i zamkowych, które pielęgnują tradycje kuchni dworskiej, nowoczesne dania z dziczyzny oferowane w prestiżowych restauracjach hotelowych oraz specjały serwowane w karczmach kultywujących najlepsze tradycje kuchni staropolskiej. Zachęcamy do skorzystania z receptur prawdziwych mistrzów kuchni.
Książka "Kuchnia myśliwska" - Barbara Jakimowicz-Klein, Jan Akielaszek - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2014 r.