pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia myśliwska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 210x210 mm
EAN: 9788379430413
ISBN: 978-83-7943-041-3
Data: 2014-11-04
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dania z dziczyzny są w naszej kuchni rarytasem! Książka adresowana jest do wszystkich smakoszy doceniających specjały kuchni myśliwskiej. Także osoby, które ich nie znają, odnajdą w dziczyźnie interesujący smak.

Prezentujemy przepisy na dania z dzika, jelenia, sarny, daniela, zająca, dzikiego królika oraz dzikiego ptactwa. W książce znalazły się też receptury na potrawy z dziczyzny serwowane w restauracjach pałacowych i zamkowych, które pielęgnują tradycje kuchni dworskiej, nowoczesne dania z dziczyzny oferowane w prestiżowych restauracjach hotelowych oraz specjały serwowane w karczmach kultywujących najlepsze tradycje kuchni staropolskiej. Zachęcamy do skorzystania z receptur prawdziwych mistrzów kuchni.

Książka "Kuchnia myśliwska" - Barbara Jakimowicz-Klein, Jan Akielaszek - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2014 r.