Kuchnia molekularna. Podstawowe techniki i przepisy
Jean Bos, Robert Harna
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Rozpisani |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 220 s. |
Wymiar: | 180x250 mm |
EAN: | 9788394162702 |
ISBN: | 978-83-9416-270-2 |
Data: | 2015-05-15 |
Opis książki:
Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii. Liczba sympatyków gotowych podjąć próbę opanowania tej nowej sztuki przyrządzania potraw, sukcesywnie wzrasta. Kuchnia molekularna stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach, jednakże przy użyciu wyłącznie świeżych i naturalnych składników.
Długo oczekiwana książka o kuchni molekularnej już w sprzedaży! Jean Bos i Robert Harna ujawniają tajniki gastronomii molekularnej, dzielą się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Wszystko, co powinieneś wiedzieć na początku swojej drogi z kuchnią molekularną.
Publikacja omawia historię i najważniejsze nazwiska kuchni molekularnej, podaje szczegółowo rozpisane techniki, tabele użycia produktów oraz tabele temperatur. Ponadto zawiera aż 90 przepisów oraz 60 zdjęć - niewątpliwie każdy będzie pod ich wrażeniem?
Książka "Kuchnia molekularna. Podstawowe techniki i przepisy" - Jean Bos, Robert Harna - oprawa miękka - Wydawnictwo Rozpisani. Książka posiada 220 stron i została wydana w 2015 r.