pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia mazurska

Autor książki:

Łukasz Fiedoruk

Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 48 s.
Wymiar: 135x210 mm
EAN: 9788362976201
ISBN: 978-83-6297-620-1
Data: 2012-06-06
pozycja niedostępna

Opis książki:

Dzięki regionalnemu zróżnicowaniu polska kuchnia nabiera niepowtarzalnego charakteru. Tradycyjne potrawy z różnych zakątków kraju przeplatają się i uzupełniają. Dotyczy to również kuchni mazurskiej, która łączy w sobie kulinarne tradycje Litwy, Niemiec, Rosji i Polski.

Co podaje się na stoły Mazurów? Czym ich kuchnia różni się od kulinariów serwowanych w innych częściach kraju? Czy mazurek pochodzi z Mazur? Odpowiedzi na te i inne pytania zostały zawarte w prezentowanej książce. Kuchnia mazurska to zbiór najpopularniejszych receptur z tego regionu, wśród których nie może zabraknąć przepisów na zupy rybne, dania z dziczyzny oraz przetwory z warzyw i owoców.

Na liście tradycyjnych produktów mazurskich znajdziemy także mleko zsiadłe, ser salami mazurski i sękacz mazurski. Warto skosztować smaków z północy.

Książka "Kuchnia mazurska" - Łukasz Fiedoruk - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2012 r.