Tytuł książki:
Kuchnia litewska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Exlibris |
Rok wyd.: | 2004 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 127 s. |
Wymiar: | 210x260 mm |
EAN: | 9788389351043 |
ISBN: | 83-89351-04-8 |
Data: | 2006-11-13 |
Cena wydawcy: 53.40 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Kuchnia litewska słynie z potraw prostych i ekologicznych. Od wieków zakorzeniona w kuchni chłopskiej opartej na produktach zbożowych, mlecznych, owocach leśnych, grzybach i miodach. Prócz dań oryginalnych, jak chłodniki i kołduny, zaakceptowała szereg potraw z kuchni żydowskiej, niemieckiej i rosyjskiej. W dobie powracającej mody na żywienie ekologiczne, kuchnia litewska powinna znaleźć się w kulinarnej czołówce.
Książka "Kuchnia litewska" - oprawa twarda - Wydawnictwo Exlibris. Książka posiada 127 stron i została wydana w 2004 r.