Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Exlibris |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 150x210 mm |
EAN: | 9788389913036 |
ISBN: | 83-8991-303-8 |
Data: | 2008-11-20 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka w rosyjskiej wersji językowej. W książce, obok dań oryginalnych, zamieszczono potrawy przejęte z innych tradycji kulinarnych (m.in. Żydowskiej, niemieckiej i rosyjskiej). Kuchnia litewska słynie z potraw prostych, opartych na składnikach naturalnych, mało przetworzonych. Książka nawiązuje do litewskiej kuchni wiejskiej; wykorzystuje przede wszystkim produkty zbożowe, mleczne, miody, owoce leśne i grzyby.
Książka "Kuchnia litewska" - Biruta Markuza - oprawa twarda - Wydawnictwo Exlibris. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2005 r.