Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ASTRA |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 384 s. |
EAN: | 9788365280879 |
ISBN: | 978-83-6528-087-9 |
Data: | 2020-06-05 |
Opis książki:
Co to znaczy jadać w królewskim stylu? Czy dworska uczta zawsze musi oznaczać blichtr, przepych i wykwintne dania przyrządzone z najbardziej niedostępnych i najkosztowniejszych produktów? A może królowie, cesarze i papieże skrycie lubowali się w prostych daniach, którymi jednak nie wypadało im się publicznie zajadać, by nie narażać się na pośmiewisko?
Jeśli fascynuje cię kuchnia dawnych wieków, ciekawi to, co jadali wielcy ludzie i w jaki sposób kultura jedzenia kształtowała obyczaje danej epoki zapraszam cię w podróż po historii widzianej od kuchni. Obiecuję, że będzie to podróż barwna, intrygująca i ze smakiem!
W książce, poza inspirującymi opisami zwyczajów wielkich ludzi, znajdziesz
unikatowe, ciekawe i możliwe do wykonania w każdej kuchni przepisy
pochodzące z opisywanej epoki. Przepisy te przygotowaliśmy również w formie uwspółcześnionej oraz w specjalnie opracowanych wersjach wegańskich. Mamy nadzieję, że zachęcą do eksperymentowania i prób odtworzenia potraw jadanych przez koronowane głowy, papieży czy prezydentów.
Jeśli zastanawiasz się, jak naprawdę smakowały średniowieczne polskie wypieki, renesansowe przysmaki kuchni włoskiej i francuskiej, bliskowschodnie desery, flagowe dania
sarmackiej kuchni, rosyjskie potrawy godne carskiego stołu, a nawet kryzysowe menu amerykańskiego prezydenta, teraz masz okazję tchnąć nowe życie w dawne i często zapomniane przepisy.
Podejmij gości królewską kuchnią minionych epok
Książka "Kuchnia królów" - Agnieszka Bukowczan-Rzeszut - oprawa twarda - Wydawnictwo ASTRA. Książka posiada 384 stron i została wydana w 2020 r. Cena 34.62 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.