Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Nemrod |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 164 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788392358770 |
ISBN: | 978-83-9235-877-0 |
Data: | 2006-01-23 |
Cena wydawcy: 24.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Tę książkę trzeba smakować. Wbrew pozorom to nie tylko zbiór przepisów, ale historia prawosławia zamknięta w składnikach na tradycyjne barszcze, czorby, warenyky... Napisane ze znawstwem wstępy, poprzedzające przepisy narodowych kuchni, wprowadzają nas w świat zapachów i smaków, a także w świat życia zamkniętego za murami ławr, klasztorów, świątyń. Świat to fascynujący, tak samo jak fascynujący wydaje się pomysł autora na pokazanie nam tego świata.
Książka "Kuchnia klasztorów prawosławnych" - Mykoła Mańko - oprawa twarda - Wydawnictwo Nemrod. Książka posiada 164 stron i została wydana w 2007 r.