Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Klub Książki Katolickiej |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 356 s. |
Wymiar: | 175x245 mm |
EAN: | 9788361374886 |
ISBN: | 978-83-61374-88-6 |
Data: | 2010-07-05 |
Opis książki:
Ta książka kucharska to wydawnictwo niezwykłe. Zbiera i przypomina oryginalne przepisy tradycyjnej kuchni klasztornej. Zdradza prawdziwe przepisy kuchni która przeżywa dziś swój zasłużony renesans. Znajdziemy tu stare receptury na potrawy najbardziej wyszukane ale i najbardziej popularne. Potrawy mięsne i rybne wina i nalewki ciasta i desery... Dania na każdą porę roku i dnia. Na czas postu i czas świętowania na Adwent i Wielki Post na Boże Narodzenie i Wielkanoc. Kuchnia staropolska w najlepszym tego słowa znaczeniu. Co się w klasztornej kuchni wyrabiało Wyrabiać mogło lub powinno było Jak się warzyło jak destyllowało - Wszystko w tej książce ledwie się zmieściło. Jam to nie chwaląc się zebrać zamierzył Zebrał zrymował spróbował i przeżył Jacek Kowalski. A produkty wyrysował boski Rysomalownik, Pan Piotr Łysakowski.
Książka "Kuchnia klasztorna" - Jacek Kowalski - oprawa twarda - Wydawnictwo Klub Książki Katolickiej. Książka posiada 356 stron i została wydana w 2010 r.