Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 220x280 mm |
EAN: | 9788376266534 |
ISBN: | 978-83-7626-653-4 |
Data: | 2010-10-29 |
Opis książki:
Czas wyruszyć w niezwykłą podróż w poszukiwaniu niepowtarzalnych japońskich smaków i aromatów. Od miski ciepłej zupy miso przez sushi makarony aż do klasycznych dań jak tempura teppanyaki czy kurczak teriyaki - tak książka będzie w naszej wędrówce najlepszym przewodnikiem. Kuchnia japońska zawiera receptury na różne okazje i o różnym stopniu trudności. Obejmuje japońskie potrawy i techniki kulinarne ale również nowe rozwiązania i współczesne podejście do tradycyjnych przepisów. W książce znajdziemy opisy technik kulinarnych fotografie poszczególnych etapów przyrządzania posiłków a także urocze fotografie gotowych dań ukazujących piękno japońskiej kuchni.
Książka "Kuchnia japońska" - Charlotte Anderson - oprawa miękka - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2010 r.