Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
EAN: | 9788366926035 |
ISBN: | 978-83-6692-603-5 |
Data: | 2021-07-19 |
Opis książki:
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
Książka "Kuchnia japońska" - Adam Wieczorek - oprawa twarda - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2021 r.