pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia japońska

Autor książki:

Adam Wieczorek

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2002
Oprawa: miękka
Ilość stron: 138 s.
Wymiar: 140x200 mm
EAN: 9788372772480
ISBN: 978-83-7277-248-0
Data: 2009-02-11
Cena wydawcy: 19.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!

Książka "Kuchnia japońska" - Adam Wieczorek - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 138 stron i została wydana w 2002 r.