Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2002 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 138 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788372772480 |
ISBN: | 978-83-7277-248-0 |
Data: | 2009-02-11 |
Opis książki:
Czym różni się ryż genmai od ryżu hakumai? Do czego podaje się wasabi? Co sprawia, że sushi potrafi zachwycić nawet najwybredniejszych smakoszy? Potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni przebojem podbiły serca (a przede wszystkim żołądki!) Europejczyków. I nic dziwnego! Kuchnia japońska uchodzi przecież za jedną z najzdrowszych na świecie i... jest przepyszna! Któż z nas nie słyszał o sake, sashimi i sukiyaki? A tempura?! Dzięki książce Adama Wieczorka od dziś przysmaki te będziemy mogli (z sukcesem!) przygotowywać samodzielnie w domu. Kuchnia japońska jest bowiem doskonałym przewodnikiem dla wszystkich chcących zgłębić arkana sztuki kulinarnej. Znajdziemy w niej receptury i na omlet z krewetkami i tofu, i na zupę z małży, kurczaka z pędami bambusa czy shabu-shabu lub lody z zieloną herbatą. Nic, tylko próbować i... Meshigare!
Książka "Kuchnia japońska" - Adam Wieczorek - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 138 stron i została wydana w 2002 r.