Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 512 s. |
Wymiar: | 227x175 mm |
EAN: | 9788324520770 |
ISBN: | 978-83-245-2077-0 |
Data: | 2014-08-25 |
Opis książki:
Wśród 325 przepisów kuchni indyjskiej znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mongolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi. Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania Balti dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych.
Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
- Bogato ilustrowany poradnik zawierający nieskomplikowane i oryginalne przepisy na przepyszne indyjskie potrawy - Propozycje na każdą okazję - od lekkich, kruchych przystawek po mięsne dania główne; od kuchni wegetariańskiej po przysmaki z owoców morza; ponadto przepisy na pikle, chleby i wyśmienite desery - Ponad 1800 barwnych fotografii, które krok po kroku prezentują sposób przyrządzania potraw
Książka "Kuchnia indyjska. Najlepsze przepisy" - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 512 stron i została wydana w 2014 r.