Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Czas Wina |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 235x185 mm |
EAN: | 9788363908317 |
ISBN: | 978-83-6390-831-7 |
Data: | 2021-05-14 |
Opis książki:
Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.
Książka "Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw" - Wojciech Giebuta - oprawa twarda - Wydawnictwo Czas Wina. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2020 r. Cena 58.87 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.