pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw

Autor książki:

Wojciech Giebuta

Dane szczegółowe:
Wydawca: Czas Wina
Rok wyd.: 2020
Oprawa: twarda
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 235x185 mm
EAN: 9788363908317
ISBN: 978-83-6390-831-7
Data: 2021-05-14
58.87 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 24 h

Opis książki:

Przewodnik po świecie dobrej kuchni, jak i dobrych win. Autor, przytaczając setki przykładów udanych zestawień udowadnia, że mariaż wina z jedzeniem wnosi do naszego życia zupełnie nową jakość. Menu z winami dobranymi do 25 tematycznych kolacji i jednego śniadania tworzą praktyczny zbiór gotowych do użycia pomysłów na idealne przyjęcie, romantyczną randkę albo rodzinny obiad oczywiście z winem. Do każdego dania autor proponuje jedno lub więcej rodzajów win a swoje wybory szczegółowo uzasadnia, dzieląc się z czytelnikami wiedzą opartą na ponad dwudziestoletnim doświadczeniu w układaniu idealnych menu. Dlaczego słone sery lubią słodkie tokaje a taniczne cabernety steki? Jak używać przypraw, by dostosować danie do wina? Czym należy popijać jajko, śledzia i czekoladę? Wiele praktycznych wskazówek i porad, inspirujące opowieści kulinarne z całego świata i najlepsze wina dostępne na polskim rynku do wyboru.

Książka "Kuchnia i wino. O sztuce dobierania win do potraw" - Wojciech Giebuta - oprawa twarda - Wydawnictwo Czas Wina. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2020 r. Cena 58.87 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.