Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 226x297 mm |
EAN: | 9788373370043 |
ISBN: | 83-7337-004-8 |
Data: | 2001-01-17 |
Opis książki:
Autor - smakosz i znawca sztuki kulinarnej - kreowanie posiłków traktuje jako swoisty sposób na życie. Te sprawdzone i najbardziej smakowite potrawy przedstawia w swojej książce. Znajdują się tu receptury na wykwintne dania takie jak pasztet z dzika z żurawiną, filety z kaczki na musie z pomarańczy, czy też mozaikę z owoców leśnych. Ten pięknie ilustrowany album jest nie tylko książką kulinarną, lecz także hołdem złożonym przez autora, tym wszystkim, którzy przyczynili się do ponownego rozkwitu Pałacu w Zakrzewiu. Stefan A. Gradowski urodził się w Polsce. Od 1975 roku do początku lat 90. przebywał w za granicą, głównie w Londynie i Dublinie. Właśnie tam zdobywał większość swoich kwalifikacji zawodowych. Od 1996 roku pracuje dla Wielkopolskiego Banku Kredytowego, który jest m.in. właścicielem pałacu w Zakrzewie.
Książka "Kuchnia i piwniczki pałacowe" - Stefan A. Gradowski - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński.