Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Elipsa |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 230x260 mm |
EAN: | 9788324595464 |
ISBN: | 978-83-245-9546-4 |
Data: | 2009-03-27 |
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
To radosne celebrowanie wspaniałych, znajomych, ale i nęcąco egzotycznych smaków. Bogactwo aromatów i wprowadzane przez współczesnych kucharzy innowacje doprowadziły do niesamowitego rozkwitu sztuki kulinarnej, która, choć nastawiona na eksperymenty, nigdy nie zapomina o swoich korzeniach. Zarówno szanująca tradycję gospodyni domowa, jak i szef nowoczesnej restauracji dbają, by potrawy miały właściwy smak. O ich wartości decyduje prostota, a poszczególne składniki są doskonale wyczuwalne.
Książka "Kuchnia hiszpańska i portugalska" - Elisabeth Luard - oprawa twarda - Wydawnictwo Elipsa. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2008 r.