Kuchnia grecka. Podróże kulinarne
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Rzeczpospolita S.A. |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 200x170 mm |
EAN: | 9788389840554 |
ISBN: | 978-83-8984-055-4 |
Data: | 2008-08-18 |
Opis książki:
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata.
Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.
Każdy tom serii podzielony został na pięć działów:
"Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce
"Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych
produktach
"Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów
"Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych
oraz "Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni.
Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Women`s Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.
Książka "Kuchnia grecka. Podróże kulinarne" - oprawa twarda - Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.