pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne

Autor książki:

Barbara Jakimowicz-Klein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 266 s.
Wymiar: 146x204 mm
EAN: 9788372777072
ISBN: 978-83-7277-707-2
Data: 2014-07-18
Cena wydawcy: 35.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne ?Góralu, czy ci nie żal?. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się ?męczyć?, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka - poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania ?pańskie? - bardziej współczesne, urozmaicone ?miejskimi nowinkami?. Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!

Książka "Kuchnia góralska. Potrawy tradycyjne" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 266 stron i została wydana w 2014 r.