Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 147x208 mm |
EAN: | 9788374690461 |
ISBN: | 83-7469-046-1 |
Data: | 2006-05-25 |
Cena wydawcy: 14.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Prawie żaden naród nie ma tak urozmaiconej i smacznej kuchni jak Francuzi. Zarówno francuskie potrawy regionalne, jak i współczesne specjały mają swych zagorzałych zwolenników. Celebrowanie każdego posiłku nawet w dni powszednie to jedna z charakterystycznych cech kuchni francuskiej.
Przy pomocy naszej niewielkiej książeczki mogą Państwo przygotować francuski posiłek w swoim polskim domu. Zapewne chętnie sięgną Państwo po receptury przygotowane przez autorkę, aby oczarować biesiadników na przykład kurczakiem po diabelsku lub płonącym omletem z grand marnier.
Książka "Kuchnia francuska. Seria: Złota kolekcja" - Janina Pałęcka - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński.