Kuchnia francuska. Larousse
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Larousse |
Rok wyd.: | 2002 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 190x260 mm |
EAN: | 9788389181152 |
ISBN: | 83-89181-15-0 |
Data: | 2006-01-28 |
Opis książki:
To poparte autorytetem wydawnictwa Larousse kompendium wiedzy o żywności i sztuce przyrządzania potraw prezentuje na znakomitych barwnych zdjęciach ponad sto produktów - ryb, mięs, drobiu, jarzyn, owoców i wielu innych - oraz doradza, kiedy je kupować, jak przechowywać i jaką wybrać metodę przyrządzania, żeby danie było najsmaczniejsze. Zebrano w formie ponad 500 łatwych do wykonania, a równocześnie zachowujących finezję kuchni francuskiej przepisów. Znajdujemy tu prpozycje przystawek, zup, dań głównych, dodatków i deserów. Książka gwarantuje sukces kulinarny nawet tym, którzy dopiero uczą się gotować. Jest to przede wszystkim nowoczesny poradnik, ułatwiający przygotowanie zarówno codziennych posiłków, jak i wytwornych przyjęć. Książka zawiera propozycje menu na każdą porę roku i na różne okazje: od intymnej kolacji we dwoje aż po wielką galę. Doradza też, jak serwować potrawy, jak je przybierać i jakie wina będą najlepiej im towarzyszyć, tak aby każdy posiłek był wielkim, odświętnym przeżyciem.
Książka "Kuchnia francuska. Larousse" - oprawa twarda - Wydawnictwo Larousse. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2002 r.