pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia europejska

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Publicat
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 210x270 mm
EAN: 9788324515196
ISBN: 978-83-2451-519-6
Data: 2008-12-03
Cena wydawcy: 44.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Na odmienność smaków w różnych krajach mają wpływ miejscowe tradycje i zwyczaje, które kształtuje głównie klimat, flora i fauna regionu. Wielką rolę odgrywają też wierzenia i religijne zakazy. Rezultatem przenikania się tych czynników są kuchnie narodowe - specyficzny dla każdego kraju zestaw potraw i sposobów przyrządzań dań. W Kuchni europejskiej Hanna Szymanderska - nazywana przez niektórych Pierwszą Kucharką Rzeczypospolitej - zamieściła nie tylko przepisy, ale i krótkie charakterystyki kuchni narodowych i regionalnych, co pozwoli czytelnikowi odkryć ich wyjątkową różnorodność. Książka zaprasza w niezwykłą podróż po europejskich zakątkach, wprowadza w bogaty świat smaków i aromatów.

Książka "Kuchnia europejska" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2008 r.