Tytuł książki:
Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy (dodruk 2021)
Autor książki:
Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Ad Rem |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 170x205 mm |
EAN: | 9788366458512 |
ISBN: | 978-83-6645-851-2 |
Data: | 2021-12-16 |
53.36
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 1-3 dni
×
Opis książki:
Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo.mają w sobie coś z bigosu. Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne-diś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Odzwieciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy-Ducha Gór.
Książka "Kuchnia Ducha Gór czyli smaki Karkonoszy (dodruk 2021)" - Piotr Gryszel, Emul Mendyk, Przemysław Wiater - oprawa twarda - Wydawnictwo Ad Rem. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2020 r. Cena 53.36 zł. Zapraszamy na zakupy!