Kuchnia domowa. Śniadania
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Konemann |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 210x245 mm |
EAN: | 9783829054027 |
ISBN: | 3-8290-5402-5 |
Data: | 2004-10-15 |
Opis książki:
Le Cordon Bieu: Śniadania Od tradycyjnych po nowoczesne, wszystkie - szybkie i proste w przygotowaniu. Zrób sobie przyjemność w weekendowy poranek, przyrządzając jedną z pysznych potraw śniadaniowych czy przekąsek. Od szybkich muesli po czasochłonne śniadania, jak jajka a la Benedykt czy sycące ciastka duńskie. Książka ta pełna jest ciekawych pomysłów na śniadanie we dwoje i poczęstunki na więcej osób. Le Cordm Bieu, jedna z najsłynniejszych szkół kucharskich świata, zdradza nam sekrety i przepisy swych sławnych mistrzów,- prezentując serię książek pełną niecodziennych dań, klasycznych i nowych, z domowej kuchni. Ten nieoceniony zbiór, zilustrowany kuszącymi zdjęciami, zawiera przepisy na łatwe do wykonania, a zarazem wykwintne potrawy. Każda z nich to okazja do zaprezentowania światowej kuchni - we własnym domu.
Książka "Kuchnia domowa. Śniadania" - oprawa miękka - Wydawnictwo Konemann.
Spis treści:
Grejpfruty z grilla/Jajecznica z wędzonym łososiem
Francuskie tosty z sosem owocowym
Jajka a la Benedykt
Rósti z bekonem
Kedgeree z lososia
Naleśniki zwykle/Naleśniki jubileuszowe
Tort naleśnikowy
Bagels
Jajka en cocotte z wędzonym pstrągiem i porem/ Frittata
Kawa granita z panna cotta
Tarta z karmelizowaną cebulą, szpinakiem i serem pleśniowym
Serowe „sakiewki" z gruszkami i migdałami
Wschodni pudding ryżowy/Rabarbar duszony z imbirem
Ciasto francuskie ze szparagami i grzybami w sosie śmietanowym
Mufinki czekoladowe/Babeczki kukurydziane z bekonem i serem
Jajka a la Florentine
Rolada krabowo-szpinakowa
Podwójnie pieczone sufleciki serowe
Cynaderki z szalwiową polentą
Klopsiki domowej roboty/Ziemniaczane scones z rusztu Rogaliki maślane Crumpets Konfitury figowe/Konfitura z kumkwatu Szkockie naleśniki/Gofry Brioche Chleb z orzechów pękań i kwaśnych wiśni Ciastka duńskie Konfitura z czerwonych owoców Rfltfy i sposoby szefa kuchni