pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia domowa. Lato

Dane szczegółowe:
Wydawca: Konemann
Oprawa: miękka
Ilość stron: 64 s.
Wymiar: 210x245 mm
EAN: 9783829054034
ISBN: 3-8290-5403-3
Data: 2004-10-15
Cena wydawcy: 11.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Lato to pora gotowania potraw lekkich i prostych, która daje szansę na komponowanie z letnich owoców, jarzyn, ziół i innych produktów prostych potraw, nie wymagająeych wieleczasu spędzonego w kuchni. Przyjmij więc gości na świeżym powietrzu sałatką z tuńczyka a la nicoise lub zapiekanymi świeżymi jagodami. Przepisy LE Cordon Bleu są idealnym doradcą na -długie letnie wieczory. Le Cordon Bleu, jedna z najsłynniejszych szkół kucharskich świata, zdradza, nam sekrety i przepisy wych sławnych mistrzów; prezentując serię książek pełną niecodziennych dań, klasycznych i nowych, z domowej kuchni. Ten nieoceniony zbiór, zilustrowany kuszącymi zdjęciami, zabiera przepisy na łatwe do wykonania, a zarazem wykwintne potrawy. Każda z nich to okazja do zaprezentowania światowej kuchni - we własnym domu.

Książka "Kuchnia domowa. Lato" - oprawa miękka - Wydawnictwo Konemann.

Spis treści:

Gazpacho
Sałatka malajska
Krokowe krokiety z chutney`em limetowo-imbirowym
Sałatka Cezara
Sałatka z krewetek z limetowym majonezem
Carpaccio z wołowiny z rakietą siewną i parmezanem
Sałatka śródziemnomorska / Sałatka z rukwią wodną
Smażone kacze piersi z sałatką cytrusową
Kurczęta z grifża na sposób orientalny
Sałatka ze szparagów, karczochów i homara
Krewetki tygrysie ze smażoną papryką
Ratatouille na zimno z kurczakiem
Kotlety jagnięce z groszkowymi krokietami i śmietanowym sosem czosnkowym
Łosoś z winegretem kolendrowa-szalotkowym
Szaszłyki z kurczaka
Tuńczyk z ^hUa z grochem wloskim
Homar z gnUa z masianym sosem Pernod
Łosoś z griHa z bazyliowo-paprykowym sosem
Kurczak Teriyaki
Szaszłyki rybne z chutney`em dyniowo-cukiniowym
Filety jagnięce pieczone w sosie kolendrowym
Chłodnik z melona z sorbetem miętowym
Truskawki Romanowa
Sorbet z jagód i maślanki
Cytrynowe sabayonette ze świeżymi owocami
Fraisier
Letnia zapiekanka z owoców
Rady i sposoby szefa kuchni