pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2014
Oprawa: miękka
Ilość stron: 232 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788377732571
ISBN: 978-83-7773-257-1
Data: 2014-04-10
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu - to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.

Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu? Co można jeść w domu i poza nim? Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna? Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny, jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki - herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty - na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.

W książce znajdziesz: 200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.

Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.

Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.

Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.

Książka "Kuchnia domowa. Dieta bezglutenowa" - Michelle Berriedale-Johnson - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 232 stron i została wydana w 2014 r.