Kuchnia domowa. Czekolada
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Konemann |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 210x245 mm |
EAN: | 9783829042710 |
ISBN: | 3-8290-4271-X |
Data: | 2005-03-23 |
Opis książki:
Le Cordon Bieu: Czekolada Na pewno warto skosztować czekoladowych specjałów przyrządzonych przez mistrzów szkoły Le Cordon Bieu. Poniższe przepisy łączą czekoladę ze składnikami stanowiącymi jej naturalne uzupełnienie, takimi jak świeże owoce, krem pistacjowy czy delikatne rumowe trufle. Stosując się do prostych wskazówek bez trudu przyrządzimy te słodkie arcydzieła sztuki kulinarnej. Le Cordon Bieu, jedna-z najsłynniejszych szkół kucharskich świata, zdradza nam sekrety i przepisy swych sławnych mistrzów^ prezentując serię książek pełną niecodziennych dań, klasycznych i nowych, z domowej kuchni. Ten nieoceniony zbiór, zilustrowany kuszącymi zdjęciami, zawiera przepisy na łatwe do wykonania, a zarazem wykwintne potrawy. Każda z nich to okazja do zaprezentowania światowej kuchni - we własnym domu.
Książka "Kuchnia domowa. Czekolada" - oprawa miękka - Wydawnictwo Konemann.
Spis treści:
Profirolki z sosem czekoladowym
Creme bruelle z białej czekolady
Czekoladowe foundee
Czekoladowe lody w czekoladowych foremkach
Ciasteczka z cynamonem i wiórkami czekoladowymi
Czekoladowe murzynki
Fałszywe trufle
Sorbet czekoladowy
Rolada wigilijna
Suflet czekoladowy
Czekoladowe trufle z rumem
Rolada czekoladowa
Ciepły deser czekoladowy z sosem pistacjowym
Opera
Tarta czekoladowa
Pomarańczowe ciasteczka maczane w czekoladzie
Krem kawowy po irlandzka
Beignets z czekoladą
Kremowy suflet czekoladowy
Owoce maczane w czekoladzie
Tort truflowy
Petits pots au chocolat
Trójkolorowa symfonia
Krówki z białej czekolady
Czekoladowy biszkopt genueński
Mus czekoladowy
Trufle czekoladowo-orzechowe
Sos czekoladowy
Czekolada na gorąco
Rady i sposoby szefa kuchni