Kuchnia domowa. Ciasteczka
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Konemann |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 64 s. |
Wymiar: | 210x245 mm |
EAN: | 9783829054072 |
ISBN: | 3-8290-5407-6 |
Data: | 2005-03-23 |
Opis książki:
Le Cordofi Bieu: Ciasteczka Zbiór prezentowanych tu ciasteczek został starannie opracowany przez mistrzów szkoły Le Cordon Bieu. Jest to wybór najlepszych spośród tradycyjnych przepisów z całego świata - amerykańskie ciasteczka z masłem orzechowym, chrupiące włoskie amaretki, pyszny maślany chlebek szkocki, czy wreszcie niemieckie zimowe ciasteczka, w sam raz na Boże Narodzenie. Le Cordon Bieu, jedna z najsłynniejszych szkół kucharskich świata, zdradza nam sekrety i przepisy swych sławnych mistrzów, prezentując serię książek pełną niecodziennych dań, klasycznych i nowych, z domowej kuchni. Ten nieoceniony zbiór, zilustrowany kuszącymi zdjęciami, zawiera przepisy na łatwe do wykonania" a zarazem wykwintne potrawy. Każda z nich to okazja do zaprezentowania światowej kuchni - we własnym domu.
Książka "Kuchnia domowa. Ciasteczka" - oprawa miękka - Wydawnictwo Konemann.
Spis treści:
Florentynki
Ciasteczka angielskie
Ciasteczka cukrowe
Piątki pomarańczowe / Piątki kokosowe
Piaskowe ciasteczka
Ciastka rodzynkowo-rumowe
Gąbeczkci
Pieguski z czekoladą
Makaroniki
Lunetki
Chlebek szkocki
„Kocie języczki"
Piątki imbirowe
Awarerfel
Ciasteczka waniliowe
Ciastka zimowe
Ciasteczka z dżemem
Biscotti
Miodowe wafelki
Paluszki wiedeńskie
Rurki z kremem pistacjowym
Owsiane ciasteczka
Rozetki (fours poches]
Cynamonki [snickerdoodles]
Pierniczki
Malowanki
Ciastka z masłem orzechowym
Ciasteczka Bożonarodzeniowe
Rady: sposoby szefa kuchni