Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788377734285 |
ISBN: | 978-83-7773-428-5 |
Data: | 2015-11-24 |
Opis książki:
100 przepisów dla milionów ludzi cierpiących z powodu nadwrażliwości na produkty pszenne i mleczne.
Jeśli trzeba przejść na dietę bezglutenową i bezmleczną, przygotowywanie posiłków staje się nie lada wyzwaniem. Musisz gotować dla całej rodziny i dodatkowo przyrządzać niewielkie porcje niealergizującego jedzenia dla jednej osoby. Pomyśl - znacznie łatwiej jest gotować to, co będzie smakowało całej rodzinie!
Nie martw się, jeśli nie masz wprawy ani bogatego repertuaru dań. Z tą książką kucharską szybko nabierzesz pewności siebie w kuchni.
W tym poradniku znajdziesz pomysłowe i nowoczesne przepisy na najróżniejsze potrawy z kuchni całego świata, dobre na śniadanie, obiad i kolację, na przekąskę w ciągu dnia i na deser. Masz do wyboru zupy, sosy, lasagne, zapiekanki rybne, makaronowe i wiejskie, burgery, babeczki, sernik, szarlotka, a także quiche, pitty i puddingi. Nie zabrakło tu również przepisów na specjalne okazje - na przyjęcia, urodziny i Boże Narodzenie.
Ta książka to potwierdzenie, że nietolerancje pokarmowe nie muszą oznaczać konieczności zrezygnowania z różnorodnej i smacznej kuchni!
Antoinette Savill jest autorką bestsellera Gluten, Wheat and Dairy Free Cookbook: Over 200 Allergy-free Recipes from Sensitive Gourmet.
Książka "Kuchnia domowa bez pszenicy i nabiału. 100 przepisów" - Antoinette Savill - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2015 r.