Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 161x228 mm |
EAN: | 9788377739129 |
ISBN: | 978-83-7773-912-9 |
Data: | 2018-03-29 |
Opis książki:
Kremowa zupa musztardowa,tapenada,bouillabaise,yakitori z kurczaka - kto powiedział,że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? W poradniku znajdziesz blisko 150 przepisów zaczerpniętych z najważniejszych kuchni europejskich, a także z kuchni chińskiej,japońskiej i żydowskiej. Z łatwością przyszykujesz z nich zarówno proste,codzienne dania,jak i bardziej wyszukane, którymi można mile zaskoczyć gości. W tym apetycznym tyglu każdy znajdzie coś dla siebie.
Wszystkie przepisy na dania główne, przekąski,sałatki i desery zostały tak skomponowane,aby niższa zawartość węglowodanów odpowiadała kanonom współczesnej dietetyki.
Do każdego dania wyliczono:
- indeks glikemiczny,
- wymienniki węglowodanowe,
- wymienniki białkowo-tłuszczowe
- liczbę kalorii.
Książka "Kuchnia dla diabetyków. Smaki świata" - Dorota Drozd - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2018 r.