pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia diabetyków

Autor książki:

Barbara Jakimowicz-Klein

Dane szczegółowe:
Wydawca: Astrum
Rok wyd.: 2014
Oprawa: Miękka
Ilość stron: 152 s.
Wymiar: 205x148 mm
EAN: 9788372777485
ISBN: 978-83-7277-748-5
Data: 2014-07-15
Cena wydawcy: 27.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Cukrzyca - choroba cywilizacyjna - dotyka coraz więcej osób, zarówno młodych, jak i starszych. To cena, jaką płacimy za coraz wyższy poziom życia. Jej rozwojowi sprzyjają podstawowe błędy żywieniowe, siedzący tryb życia, nerwowość. Co powinniśmy wiedzieć na temat tego schorzenia, czy i w jaki sposób można zapobiegać cukrzycy oraz jaką rolę w tej chorobie odgrywa dieta? Tym zagadnieniom poświęcona jest niniejsza książka. Jej autorka - Barbara Jakimowicz-Klein chce pomóc osobom chorym zrozumieć istotę cukrzycy i przeciwdziałać jej skutkom. Przede wszystkim jednak skupia się na diecie jako ważnym składniku terapii. Żywienie człowieka chorego musi bowiem zapewnić mu nieskrępowany rozwój organizmu, możność wykonywania pracy, a także dobre samopoczucie. W Kuchni diabetyków znajdą zatem Państwo najnowsze zalecenia dotyczące właściwego odżywiania się w cukrzycy oraz przepisy na potrawy dozwolone w diecie cukrzycowej, zarówno receptury na dania proste, jak i na bardziej wykwintne - wszystkie i smaczne, i zdrowe. Z pewnością warto zajrzeć do tego poradnika!

Książka "Kuchnia diabetyków" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa Miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 152 stron i została wydana w 2014 r.