Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2021 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 297x210 mm |
EAN: | 9788366926073 |
ISBN: | 978-83-6692-607-3 |
Data: | 2021-10-28 |
Opis książki:
Obowiązkowa lektura dla wszystkich ciekawych świata i żądnych kulinarnych wrażeń. Książka autorstwa Barbary Jakimowicz-Klein wprowadza w obszar tak odległej dla Europejczyków kultury, przybliżając go nam dzięki znakomitym przepisom. Już dziś możemy się poczuć jak możni tego świata, wszak klasyczna kuchnia chińska zaspokaja wyrafinowane upodobania potężnych i bogatych warstw społecznych (...), a sztuka kulinarna została podniesiona do rangi szacownego zajęcia, a nawet... nauki. Uczmy się więc nowych, zdrowszych od tradycyjnych, sposobów przygotowywania potraw! Dzięki tej publikacji każdy może poznać namiastkę Dalekiego Wschodu nawet nie ruszając się z domu, rzecz jasna, zaopatrzywszy się uprzednio w niezbędne składniki oraz przyprawy ziołowe charakterystyczne dla kuchni chińskiej. Wystarczy zastosować się do kulinarnych wskazówek autorki i wzorem Chińczyków uczynić z potrawy nie tylko zwykłe danie, ale prawdziwe, poruszające wszelkie zmysły, dzieło sztuki. A zatem do dzieła!
Książka "Kuchnia chińska" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa twarda - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2021 r.