Kuchnia chińska. Podróże kulinarne
Alina Kwapisz, Katarzyna Liwak-Rybak, Dorota Próchniewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Rzeczpospolita S.A. |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 240x170 mm |
EAN: | 9788389840547 |
ISBN: | 978-83-8984-054-7 |
Data: | 2008-11-19 |
Opis książki:
Kolekcja "Podróże kulinarne. Tradycje, smaki, potrawy" to seria pięknie wydanych albumów, w których praktyczną wiedzę kulinarną uzupełniają ciekawostki i tajniki kuchni różnych zakątków świata.
Każdy tom przedstawia najsmaczniejsze potrawy świata, unikatowy klimat i tradycję kuchni każdego z 25 opisywanych krajów. Oprócz najsłynniejszych, wartych polecenia przepisów z wybranego kraju, w każdym tomie znajdą Państwo sekrety tworzenia typowych dla danej kuchni smakołyków, ich historie, obyczaje biesiadowania oraz najbardziej popularne potrawy i przyprawy.
Każdy tom serii podzielony został na pięć działów: "Palcem po mapie..." - o kulinarnych regionach i ich charakterystyce "Z historią w tle..." - o tradycji tworzenia potraw i typowych produktach "Na talerzu..." - o sposobach przyrządzania najpopularniejszych dań i napojów "Wokół stołu..." - o tradycjach biesiadowania, etykiecie i obyczajach kulinarnych oraz "Polecane przepisy..." - wybór najciekawszych przepisów z danej kuchni.
Wszystkie zamieszczone w książce przepisy są trzykrotnie sprawdzone podczas słynnych testów kulinarnych "Autralian Womens Weekly". Co gwarantuje, że potrawy te są smaczne i łatwe w do przygotowania.
Książka "Kuchnia chińska. Podróże kulinarne" - Alina Kwapisz, Katarzyna Liwak-Rybak, Dorota Próchniewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Rzeczpospolita S.A.. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.