Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Muza |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 280 s. |
Wymiar: | 220x280 mm |
EAN: | 9788374954303 |
ISBN: | 978-83-7495-430-3 |
Data: | 2006-01-27 |
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Sztuka kulinarna jest nieodłącznym elementem kultury chińskiej, podobnie jak filozofia, malarstwo na jedwabiu, architektura ogrodowa, muzyka i polityka. Wabią nie tylko smak, zapach i kolor dań, ale także ich forma i konsystencja. Istotą kuchni chińskiej jest uzyskanie harmonii pięciu smaków - kwaśnego, słodkiego, gorzkiego, ostrego i słonego.
Książka "Kuchnia chińska" - Liu Zihua, Uli Franz - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2008 r.