pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia chińska

Autor książki:

Liu Zihua, Uli Franz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Muza
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 280 s.
Wymiar: 220x280 mm
EAN: 9788374954303
ISBN: 978-83-7495-430-3
Data: 2006-01-27
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Sztuka kulinarna jest nieodłącznym elementem kultury chińskiej, podobnie jak filozofia, malarstwo na jedwabiu, architektura ogrodowa, muzyka i polityka. Wabią nie tylko smak, zapach i kolor dań, ale także ich forma i konsystencja. Istotą kuchni chińskiej jest uzyskanie harmonii pięciu smaków - kwaśnego, słodkiego, gorzkiego, ostrego i słonego.

Książka "Kuchnia chińska" - Liu Zihua, Uli Franz - oprawa twarda - Wydawnictwo Muza. Książka posiada 280 stron i została wydana w 2008 r.