Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 125x187 mm |
EAN: | 9788374046381 |
ISBN: | 978-83-7404-638-1 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
UWAŻAJ Z KTÓRYM CHOLESTEROLEM TRZYMASZ! Jest zły i dobry, a to ile go krąży po naszym organizmie zależy głównie od tego, co jemy. Złe wyniki cholesterolowe grożą zawałem lub rozwojem choroby miażdżycowej. Dlatego należy uważać na pokarmy wysokokaloryczne, o nadmiernej ilości tłuszczu. Przeciętny Polak spożywa dziennie więcej mg cholesterolu niż statystyczny uropejczyk lub Amerykanin (choć ani biją wszelkie rekordy nieprawidlowego odżywiania). Pora wypowidzieć walkę niewłaściwym nawykom. W książce jest prawoe 200 przepisów na przekąski, zupy, dania obiadowe mięsne lub rybne, desery i słodycze. Pysznośći! A jak przyjemnie, że niegroźne dla zdrowia.
Książka "Kuchnia bez cholesterolu" - Tadeusz Barowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 192 stron i została wydana w 2007 r.