Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 235x305 mm |
EAN: | 9788376260679 |
ISBN: | 978-83-7626-067-9 |
Data: | 2009-08-19 |
Opis książki:
Podstawą kuchni Wschodu jest różnorodność. Idąc na kolację do indonezyjskiej chińskiej japońskiej czy wietnamskiej restauracji powinniśmy spodziewać się wyjątkowego wyboru dań. Choć na pierwszy rzut oka mogą wydawać się skomplikowane - w niecodzienny sposób łączą bowiem obce dla nas niezwykłe smaki - bez problemu można je też przygotować samodzielnie w domu. Składniki nawet te najbardziej egzotyczne są dziś u nas powszechnie dostępne w supermarketach co pozwala szybko przygotować orientalne przyprawy Zbiór ponad 100 przepisów pomoże przygotować zarówno wykwintny pięciodniowy obiad jak zwykły codzienny posiłek. Możliwość wyboru spośród azjatyckich sałatek zup dań głównych przystawek i pysznych deserów z pewnością każdego zadziwi i zainspiruje. Dajcie się więc oczarować i zaskoczyć ponad stu przepisom przedstawionym w tej książce
Książka "Kuchnia azjatycka" - Adam Banaszkiewicz (tłum.) - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2009 r.