pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Kuchnia antyrakowa

Dane szczegółowe:
Wydawca: Publicat
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 215x256 mm
EAN: 9788324521166
ISBN: 978-83-245-2116-6
Data: 2015-09-09
Cena wydawcy: 56.70 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Idealne przepisy na dania wspomagające leczenie i rekonwalescencję po okresie choroby nowotworowej.

Książka idealna dla osób walczących z chorobą nowotworową oraz dla ich rodzin i przyjaciół.

„Kuchnia antyrakowa” pomoże ci w odnalezieniu się w gąszczu faktów i mitów dotyczących tego, co powinno się jeść w trakcie terapii.

W pierwszej części książki znajdziesz mnóstwo informacji na temat odżywiania się w tym trudnym okresie oraz wskazówki, które pozwolą ci wybrać najbardziej odpowiednią dla siebie dietę. W drugiej - ponad 150 przepisów na pożywne potrawy i przekąski na czas leczenia (dania bardziej kaloryczne i łatwiejsze do zjedzenia) i po jego zakończeniu (propozycje zdrowych dań, które pomagają utrzymać zrównoważoną dietę).

Przepisami podzielili się również cenieni szefowie kuchni i krytycy kulinarni, m.in. Mary Berry, Nigella Lawson, Ruth Rogers i Rick Stein W książce między innymi: cynamonowe tosty francuskie, zupa kalafiorowa z czosnkiem i kurkumą, curry z kurczaka i dyni, krem z pomidorów z soczewicą i warzywami, lody bananowe.

Dzięki książce „Kuchnia antyrakowa”: o poradzisz sobie z problemami typowymi dla choroby nowotworowej: zmianą wagi ciała, zmniejszonym apetytem, problemami z odczuwaniem smaku i przełykaniem o wypróbujesz i ugotujesz nowe potrawy, co może mieć duże znaczenie terapeutyczne, ponieważ zdrowe jedzenie w przyjaznej atmosferze to jeden z niezwykle istotnych elementów mających wpływ na naszą kondycję fizyczną i psychiczną o nie będziesz się zastanawiać co możesz jeść a czego unikać, bo przepisy zostały przeanalizowane przez specjalistę w dziedzinie onkologii Książka składa się z dwóch części. Pierwsza opisuje gdzie znajdziesz najważniejsze witaminy, rolę ćwiczeń fizycznych w procesie leczenia, emocjonalny stosunek do jedzenia, gotowanie jako części terapii i wiele innych aspektów. W tej części znalazły się ponadto tabele dopasowujące przepisy do poszczególnych problemów, jak słaby apetyt, niska energia, suchość w ustach itp. Z tymi wytycznymi w prosty sposób dobierzesz idealne potrawy.

Druga część to przepisy, z których każdy ma wskazaną wartość energetyczną, liczbę porcji i wskazówki dodatkowe dotyczące przygotowywania i produktów.

Na początku książki znajduje się tematyczny spis treści, a na końcu alfabetyczny indeks potraw i produktów.

Książka "Kuchnia antyrakowa" - oprawa miękka - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2015 r.