Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Astrum |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 150x205 mm |
EAN: | 9788372773562 |
ISBN: | 978-83-7277-356-2 |
Data: | 2010-07-05 |
Opis książki:
Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka? Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby? Zastanawiasz się dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy? A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki? To mogą być objawy alergii - jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku. Alergia pokarmowa czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia dotyka zarówno dzieci jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym - podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe omawia objawy i typy alergii pokarmowych a także proponuje specjalne diety dla niemowląt dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż dieta bezglutenowa białka mleka krowiego i białko jajka kurzego. Mamy nadzieję że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.
Książka "Kuchnia alergików" - Barbara Jakimowicz-Klein - oprawa miękka - Wydawnictwo Astrum. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2011 r.